viernes, 28 de enero de 2011

"Fem un conte"


Heu inventat un conte alguna vegada? Alguna vegada heu inventat un conte entre cinc o sis? Heu fet un conte entre cinc o sis, l'heu escrit, l'heu passat en net amb un processador i l'heu convertit en una pàgina web? Doncs això és el que hem fet durant la segona meitat del trimestre passat els alumnes de segon d'ESO A i B en l'assignatura de Valencià.

Però no ens vam conformar a escriure el conte, el vam llegir de manera dramatitzada, vam gravar la recitació i vam encastar l'àudio en la pàgina web. Resultat? Una pàgina web que se sent al mateix temps que es llig.

Amb tot aquest procés vam aprendre les característiques narratives del conte, vam practicar l'escriptura i la pronunciació del valencià, vam vore com es passa un document de text a un altre html. També vam reflexionar sobre alguns conceptes del disseny web: la llegibilitat i l'accessibilitat.

Sabíeu que qualsevol lletra no és bona per a la lectura en pantalla, que la caixa de text en pantalla ha de ser d'uns 12 centímetres i que la lletra ha de contrastar amb el fons? Sabíeu que la versió en àudio de les pàgines web ajuda les persones cegues? Us havien contat que grups de voluntaris estan gravant la Viquipèdia en català/valencià perquè els cecs la puguen consultar? Us havíeu parat a pensar que la gradació de colors en una pàgina web no pot ser qualsevol i que és com combinar una camisa amb els pantalons?

Finalment vam redactar una pauta d'avaluació i ens vam avaluar les nostres pàgines i el treball de cada membre del grup.

Però ja està bé de xerrameca. Si voleu llegir i escoltar les nostres històries, cliqueu en l'enllaç, obriu els altaveus i, si cal, baixeu-vos l'Adobe Flash Player (el navegador us ho demanarà). Que ho passeu bé.

Punxeu en l'imatge y podreu escoltar els contes que han fet els vostres companys


0 comentarios:

Publicar un comentario

Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos que no cumplen con las normas de convivencia y respeto básicas.