lunes, 23 de abril de 2012

Petits grans lectors

Són alumnes que poden tenir dificultats en els estudis, de vegades en llengua i literatura. Poden avorrir-se amb les lectures "obligatòries" que els posen a l'institut. Però també són lectors autònoms, trien les lectures que els agraden i lligen, lligen molt. Tenen un pare o una mare lectors amb els quals parlen de llibres i comparteixen lectures.

Per fer visibles aquests lectors i que ens parlen de les seues experiències lectores encetem des del Departament de Valencià la sèrie "Petits grans lectors". A través de les entrevistes els nostres lectors ens parlaran dels llibres que els agraden, de la seua afició a la lectura, ens recomanaran lectures i ens llegiran un fragment del seu llibre preferit.


Comencem la sèrie amb dos podcasts enregistrats el curs passat, un que té com a protagonistes l'alumne d'origen colombià d'Hernán Mauricio García i el premi Nobel del seu país, Gabriel García Márquez. Hernán ens recomana algunes novel·les de García Márquez i ens llig un fragment de Crónica de una muerte anunciada. Hernán va conéixer l'obra del seu compatriota gràcies a la passió de son pare per la literatura de Gabriel García Márquez.

El segon podcast el protagonitza Rebeca Martínez, en l'actualitat alumna de 4t d'ESO, que és una lectora àvida i que comparteix el seu gust per la lectura amb sa mare. Mare i filla escullen, compren i comparteixen llibres. Rebeca ens recomana amb la passió que la caracteritza uns quants llibres intrigants i divertits i ens llig un fragment de la novel·la Ghostgirl (la xica fantasma).

Hernán Mauricio García




Llibres recomanats per Hernán

 

Rebeca Martínez




Llibres recomanats per Rebeca

1 comentarios:

Josep M. Escolano dijo...

Una iniciativa excel·lent. Fer que els alumnes expliquen les seues aficions literàries es donar-los els protagonisme que es mereixen. Llegir no és una activitat acadèmica, si més no, no és exclusivament acadèmica. La lectura és un plaer que es pot promoure a classe, però és fora de classe on la lectura "viu". Uns petits grans lectors que seguiran llegint. I això és el que importa, no que facen un "control de la lectura" que els hem posat a classe.

Enhorabona per la iniciativa

Publicar un comentario

Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos que no cumplen con las normas de convivencia y respeto básicas.