jueves, 26 de abril de 2012

Codis QR a l'IES Valle de Elda



Segurament heu vist des de fa uns mesos un muntó de quadrets negres i blancs col·locats en anuncis, paquets de productes d’alimentació, revistes... Aquest quadrets són codis QR.

Durant aquest trimestre hem estat fent diversos codis QR amb enllaços de pàgines web i altre amb un text. Hem fet un codi QR amb dades sobre el que va fer al centre la professora Pilar Bevià i també sobre altres professors com don David Riande , don Juan Manuel i, finalment, Antonio Tobarra.

Ara anem a explicar-vos com funciona un codi QR. El codi QR és un codi de barres en 2 dimensions.Té l'avantatge de poder emmagatzemar moltes informacions i també de ser petit i ràpid d'escanejar. Així, les sigles «QR» deriven de «Quick Response» ja que el contingut pot ser desxifrat ràpidament.

La informació oculta en el codi pot estar en forma de:
  • TEXT URL (ens permetrà visitar una pàgina web concreta amb un sol clic)
  • URL (ens permetrà visitar una pàgina web concreta amb un sol clic)
  • SMS ( podrem enviar un sms predeterminat a un número de predeterminat amb un sol clic) 
  • VCARD (targes de presentació) 

   


Les possibilitats i aplicacions d'aquests codis en gestió i màrqueting són novedoses i interessants ja que mitjançant els codis QR es poden unir dos suports històricament aïllats: paper i internet o tinta i bits.

Aquí us deixem els codis. Els hem "fabricat" amb Barcode Scanner; per a llegir-los heu de baixar-vos l'aplicació (per a Android o IPhone) per al vostre telèfon intel·ligent o tauleta tàctil. Després heu de apuntar al codi amb la càmera del vostre dispositiu mòbil, una vegada heu capturat la imatge del codi QR, se us mostra la informació.
 
Pilar Beviá

Juan Antonio Tobarra

Don Juan Manuel i Don David

Font: Viquipèdia <http://ca.wikipedia.org/wiki/QR> i elaboració personal

Autors: Érik Mínguez i Sergio Royo (3r ESO-Periodisme Digital)

0 comentarios:

Publicar un comentario

Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos que no cumplen con las normas de convivencia y respeto básicas.